Selecteer een pagina

Welkom bij

Houtman Logistiek!

2014 – Het jaar 2014 was een veelbewogen jaar. Een jaar waarin Jeffrey Houtman afstudeerde voor de opleiding Facility Management aan De Haagse Hogeschool. Tijdens het afronden van de scriptie, begonnen met leren voor de nodige beroepsgoederenpapieren om een transportbedrijf te mogen beginnen. De plannen werden echter zo concreet, dat in oktober 2014 Houtman Logistiek een feit was.

 

2015 – Begin 2015 waren alle benodigde papieren behaald, maar helaas bleek dit net te laat om het hoogseizoen in de boomkwekerijsector al mee te draaien. Als het druk is in de sector en bij kwekers, switchen ze niet zo makkelijk over naar een andere transporteur vanwege de onrust die dit veroorzaakt. Dit bleek dan ook een verloren jaar waarin ik wel mijn basis heb neergelegd om in het nieuwe jaar verder te gaan. Aan het einde van het verloren jaar 2015 werd een grote klant binnen gehaald. Dit was zodanig een grote klant, dat we direct moesten gaan uitbreiden naar twee vrachtauto’s.

2016 – Met een duidelijke visie voor ogen en een bijna gloednieuwe vrachtwagen erbij te hebben, was 2016 een verschrikkelijk spannend en uitdagend jaar. Beloven is één ding, maar dan moet het ook waargemaakt worden. Zo kritisch als dat iedereen was in het begin op de manier hoe wij gingen werken, hebben wij bewezen dat alle door ons geschepte verwachtingen dubbel en dwars te hebben waargemaakt. Door sommigen werd ik aangemerkt als transportbedrijf om echt rekening mee te houden.

 

Na het drukke voorjaarsseizoen bleek het succes van Houtman Logistiek bij vele andere ook de ogen te openen, want de hoeveelheid complimenten over onze goede service en offerteaanvragen die binnen kwamen, had niemand kunnen denken en voorspellen. Door het succes ontstond er helaas een probleem, want hoe gaan we al deze nieuwe klanten volgend jaar weer optimaal bedienen? Na heel veel gesprekken en met een goede visie op de toekomst besloten om weer uit te gaan breiden met een Mercedes Sprinter voor de kleinere orders en om meer afleversnelheid te creëren.

2017 – Begin 2017 werd de nieuwe auto geleverd die een schot in de roos bleek te zijn. We zijn zelfs op een punt beland dat we moeten uitkijken naar wat onze nieuwe klanten beloven. Echter diende zich halverwege het voorjaar in 2017 weer een grote nieuwe klant aan, maar met mijn op dat moment huidige drie vrachtwagens konden wij deze klant niet optimaal bedienen en zouden andere klanten hier ook hinder van gaan ondervinden. Het was snel schakelen, maar het betekende dat er weer een vrachtwagen bij moest komen om de grote explosieve vraag naar onze dienstverlening aan te kunnen.
2018 – Ook is de groeitrend in het jaar 2018 verder doorgezet, maar stond naast nieuwe klanten in het teken van de stabiliteit van de onderneming. Naast de aanschaf van een extra auto het jaar daarvoor, bleek dat we tijdelijk het gehele voorjaar toch nog op moesten schalen naar een 5e vrachtwagen om de handel en drukte aan te kunnen. Echter gaat augustus 2018 de boeken in als een hele donkere maand. Met het plotselinge wegvallen Jeffrey’s vader, Ron Houtman, stond er op een heel ander gebied een enorme uitdaging te wachten. Want Ron Houtman was eigenaar van de zusterbedrijven Hoco Containerverhuur en Logistiek Centrum Boskoop. Hierdoor werd Jeffrey in één klap verantwoordelijk voor 3 bedrijven, welke de nodige aanpassingen en verschuivingen intern teweeg brachten.
2019 – Een nieuw jaar 2019 met nieuwe kansen welke moeten bijdragen aan de verdere uitbouw van de bedrijven. Inmiddels heeft het bedrijf niet stilgezeten en heeft de keuze moeten maken begin van het jaar wederom een nieuwe bakwagen aan te schaffen. Deze is onthult op de ‘seizoensstart 2019’ waarmee een nieuw terugkomend informeel samenzijn van klanten en relaties van alle bedrijven wordt gebruikt om het seizoen af te trappen. Met het aantrekken van twee nieuwe chauffeurs is het jaar voorbij gevlogen en heeft Houtman Logistiek voor het zoveelste jaar op rij zichzelf bewezen beloftes waar te kunnen maken. Het gehele voorjaar is er dan ook dagelijks met maar liefst 7 vrachtwagens gereden om de handel aan te kunnen. Het jaar zal de boeken in gaan als het drukste jaar ooit tot dan toe!
2020 – Er staat weer veel te gebeuren. Huidige klanten hebben ervoor gekozen om nog meer werk aan Houtman Logistiek uit te besteden en daarmee verder door te groeien. Hiermee wordt het vaste werkgebied van de regio Boskoop, Hazerswoude en Waddinxveen uitgebreid met Bleiswijk. Er is geïnvesteerd in het laten bouwen van een splinternieuwe oplegger ter vervanging van een oudere welke wordt gepresenteerd op de tweede editie van de seizoensstart medio februari 2020. Inmiddels blijkt de aanschaf van deze nieuwe oplegger om onze dienstverlening te kunnen waarborgen niet voldoende en wordt de oude oplegger alsnog opgeknapt. Hiermee samenvallend wordt er een extra trekker aangekocht en gezocht naar een nieuwe chauffeur op één van onze vrachtwagens.

Met een duidelijke visie en doel om echt iets te kunnen betekenen voor de regio en onze klanten, zijn wij zeker nog lang niet klaar… we beginnen pas net! Met de trigger om altijd het beste uit jezelf en bedrijf te halen, zijn wij in korte tijd uitgegroeid tot een onderneming die niet meer genegeerd kan worden. Here we come!

Vind je het een interessant verhaal en wil jij graag meegroeien in ons bedrijf? Kijk dan bij de openstaande vacatures en solliciteer direct!